Iiris

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja, valmistunut Diakonia-ammattikorkeakoulusta 2010. Työurani sairaanhoitajana olen tehnyt pääsääntöisesti psykiatrisessa hoitotyössä.

Vuonna 2016 perustin järjestön nimeltä Väylä ry. Järjestön tavoitteena on että tulevaisuudessa jokainen kehitysvammainen henkilö saisi tekemästään työstä asiallisen palkan. Tämä on merkittävää, sillä tällä hetkellä kaikista työikäisistä kehitysvammaisista Suomessa vain noin 2 prosenttia on palkkatyössä. Tuhannet työskentelevät palkatta päivittäin. Tämä on yksi Suomen työmarkkinoiden suurimmista ihmisoikeusongelmista. Väylä toteuttaa tavoitettaan vaikuttamistyöllä, ja käytännössä kehitysvammaisia työntekijöitä työllistäen. Toiminnanjohtajana vastaan järjestön hallinnosta sekä esimiestyöstä.

Kevään 2017 kuntavaaleissa minut valittiin Espoon varavaltuutetuksi ja sain luottamustehtävän varhaiskasvatusjaoston varapuheenjohtajana.

Kulunut kausi varavaltuutettuna on ollut todella mielenkiintoinen ja opettavainen. Olen päässyt seuraamaan espoolaista päätöksentekoa läheltä, ja vaikuttamaan minulle tärkeisiin asioihin. SDP:n valtuustoryhmässä työskentely on ollut antoisaa.

Varhaiskasvatusjaostossa olen päässyt perehtymään espoolaiseen varhaiskasvatukseen. Laadukas varhaiskasvatus on yksi koko yhteiskunnan tärkeimmistä palveluista. Päiväkodilla on valtavan suuri rooli lasten hyvinvoinnin ja kasvun tukena. Turvalliset suhteet aikuisiin ja tarpeen mukainen kasvun tuki ennaltaehkäisevät monia ongelmia myöhemmissä kasvun vaiheissa. On meidän kaikkien etu että päiväkodeista ja lasten hyvinvoinnista huolehditaan.

Vapaa-aikani täyttyy perheen kanssa elämisestä ja olemisesta. Perheeseeni kuuluvat italialaissyntyisen puolisoni lisäksi 5- ja 7-vuotiaat lapset, pupu, kolme hiirtä ja akvaario. Muutama vuosi sitten teimme monien mielestä huimapäisen liikkeen ja ostimme uuden kotitalon yhdessä vanhempieni ja isovanhempieni kanssa. Nyt elämme neljän sukupolven yhteiseloa, siitä voi lukea lisää esimerkiksi tästä Iltalehden artikkelista.

Sosialidemokraattiseen puolueeseen liityin kuutisen vuotta sitten. Puolueen valinta oli minulle luonteva. Demariuteen on myös sukurasitetta. Isoäitini oli aikanaan Kokkolan kunnanvaltuutustossa ja äitini teki vaalityötä muunmuassa presidentti Tarja Haloselle.

Sosialidemokratia on minulle keino taistella eriarvoistumista ja syrjintää vastaan, tasa-arvon ja reilumman yhteiskunnan puolesta.

Espoossa on tärkeää panostaa syystä tai toisesta haavoittuvassa asemassa olevien hyvinvointiin. Huolehditaan siitä ettei kukaan putoa palveluiden ulkopuolelle, eikä kenenkään elämä kurjistu kuntapoliittisten päätösten vuoksi! Yhteisön hyvinvointi on meidän kaikkien etu.

SDP:n ihanteena on yhteiskunta, jossa vapaus voittaa alistamisen, humaanisuus suvaitsemattomuuden ja oikeudenmukaisuus itsekkyyden. Meille demareille tärkeää on työ ja työelämä, julkiset palvelut ja turvalliset asuinympäristöt, heikoimmista huolehtiminen, ympäristöongelmien poistaminen sekä sivistyksen vaaliminen. Teemat ovat pysyneet samoina jo vuosisadan ja ovat edelleen ajankohtaisia.

Minä haluan olla rakentamassa Espoota, jossa toteutuu SDP:n ihanne, hyvinvoivat ihmiset joilla on vapaus tehdä työtä, perustaa perhe ja jotka vastoinkäymisten osuessa kohdalla saavat oikea-aikaista ja oikean laatuista apua.